១. ខ្លាញ់ត្រី
ខ្លាញ់ត្រីគឺជាប្រភពសម្បូរទៅដោយអូមេហ្គា ៣ ដែលជាប្លុកអគារខួរក្បាលដ៏សំខាន់មួយ។ អូមេហ្គា ៣s មានតួនាទីជួយពង្រឹងការចងចាំនិងធ្វើអោយអារម្មណ៍ប្រសើរឡើងក៏ដូចជាការពារខួរក្បាលរបស់អ្នកពីការធ្លាក់ចុះ។
២. កាហ្វេ
កាហ្វេអាចជួយបង្កើនភាពប្រុងប្រយ័ត្ននិងអារម្មណ៍។ វាក៏អាចផ្តល់នូវការការពារមួយចំនួនប្រឆាំងនឹងជំងឺវង្វេងស្មារតីផងដែរដោយសារតែជាតិកាហ្វេអ៊ីននិងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។
៣. ប៊្លូបឺរី
ប៊្លូបឺរីផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលអាចពន្យារភាពចាស់នៃខួរក្បាលនិងបង្កើនការចងចាំ។
៤. រមៀតរមៀតនិងសារធាតុសកម្ម curcumin មានអត្ថប្រយោជន៍ប្រឆាំងនឹងការរលាកនិងប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលជួយដល់ខួរក្បាល។ នៅក្នុងការស្រាវជ្រាវវាបានកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្តនិងជំងឺអាល់ហ្សៃមឺរ។
៥. ផ្កាខាត់ណាខៀវ
ផ្កាខាត់ណាមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុមួយចំនួនដែលមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនិងប្រឆាំងនឹងការរលាករួមទាំងវីតាមីនខេ។
៦. គ្រាប់ល្ពៅ
គ្រាប់ល្ពៅសំបូរទៅដោយមីក្រូសារជាតិជាច្រើនដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់មុខងារខួរក្បាលរួមមានស្ពាន់ដែកម៉ាញ៉េស្យូមនិងស័ង្កសី។
៧. សូកូឡាខ្មៅ
សារជាតិ flavonoids នៅក្នុងសូកូឡាអាចជួយការពារខួរក្បាល។ ការសិក្សាបានបង្ហាញថាការញ៉ាំសូកូឡាអាចជួយបង្កើនទាំងការចងចាំនិងអារម្មណ៍។
៨. គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
គ្រាប់មានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមដែលជួយបង្កើនខួរក្បាលរួមមានវីតាមីនអ៊ីខ្លាញ់ល្អនិងសមាសធាតុរុក្ខជាតិ។
៩. ផ្លែក្រូច
ផ្លែក្រូចនិងអាហារផ្សេងទៀតដែលមានវីតាមីន C ខ្ពស់អាចជួយការពារខួរក្បាលរបស់អ្នកពីការបំផ្លាញពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។
១០. ស៊ុត
ស៊ុតគឺជាប្រភពសំបូរទៅដោយវីតាមីននិងកូឡាជែនជាច្រើនដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ដំណើរការនិងអភិវឌ្ឍខួរក្បាលបានត្រឹមត្រូវក៏ដូចជាការគ្រប់គ្រងអារម្មណ៍។
No comments:
Post a Comment