របាយការណ៍អាហារូបត្ថម្ភសកលឆ្នាំ ២០២០ ៖ សកម្មភាពលើសមធម៌ដើម្បីបញ្ចប់កង្វះអាហារូបត្ថម្ភ - រំដួលប៉ុស្តិ៍

Web+Logo

នាំមកជូនលោកអ្នកលើសពីព័ត៌មាន

Untitled-3
Untitled-3

Thursday, May 14, 2020

demo-image

របាយការណ៍អាហារូបត្ថម្ភសកលឆ្នាំ ២០២០ ៖ សកម្មភាពលើសមធម៌ដើម្បីបញ្ចប់កង្វះអាហារូបត្ថម្ភ

នៅពេលជំងឺរាតត្បាតគ្របដណ្តប់ ១៩ បន្តគម្រាមកំហែងដល់ប្រព័ន្ធសុខាភិបាលនិងស្បៀងអាហារនៅជុំវិញពិភពលោករបាយការណ៍អាហារូបត្ថម្ភសកលឆ្នាំ ២០២០ អំពាវនាវឱ្យរដ្ឋាភិបាល បណ្តាញធុរកិច្ច និងសង្គមស៊ីវិលបង្កើនកិច្ចខិតខំប្រឹងប្រែងដើម្បីដោះស្រាយកង្វះអាហារូបត្ថម្ភគ្រប់ទម្រង់។ របាយការណ៍អាហារូបត្ថម្ភសកល (GNR) គឺជាការវាយតម្លៃឯករាជ្យឈានមុខគេរបស់ពិភពលោកលើស្ថានភាពអាហារូបត្ថម្ភពិភពលោក។ យើងផ្តល់ជូននូវទិន្នន័យដែលអាចរកបានល្អបំផុត ការវិភាគស៊ីជម្រៅនិងយោបល់អ្នកជំនាញ ដែលមានប្រភពដើមជាភស្តុតាងដើម្បីជួយជំរុញសកម្មភាពលើអាហារូបត្ថម្ភដែលត្រូវការជាបន្ទាន់។ គំនិតផ្តួចផ្តើមរបស់ភាគីពាក់ព័ន្ធជាច្រើនដែលរួមមានស្ថាប័នពិភពលោក GNR ត្រូវបានដឹកនាំដោយអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ។ GNR ត្រូវបានបង្កើតឡើងក្នុងឆ្នាំ ២០១៤ បន្ទាប់ពីកិច្ចប្រជុំកំពូលអាហារូបត្ថម្ភសម្រាប់កំណើនជាយន្តការគណនេយ្យភាពដើម្បីតាមដានវឌ្ឍនភាពប្រឆាំងនឹងគោលដៅអាហារូបត្ថម្ភពិភពលោកនិងការប្តេជ្ញាចិត្តដើម្បីឈានដល់គោលដៅទាំងនោះ។ តាមរយៈរបាយការណ៍គ្រប់ជ្រុងជ្រោយប្រវត្តិរូបអាហារូបត្ថម្ភអន្តរជាតិនិងអាហារូបត្ថម្ភសម្រាប់ការតាមដានការប្តេជ្ញាចិត្តកំណើន GNR បង្ហាញពីបន្ទុកនៃកង្វះអាហារូបត្ថម្ភនិងបង្ហាញពីវឌ្ឍនភាពនិងដំណោះស្រាយការងារដើម្បីដោះស្រាយកង្វះអាហារូបត្ថម្ភនៅជុំវិញពិភព​លោក។ យើងគឺជាសម្លេងរួមមួយដែលត្រូវបានរចនាឡើងសំរាប់សហគមន៍ដែលអាចធ្វើសកម្មភាពបាន។ តាមរយៈការជូនដំណឹងអំពីការជជែកដេញដោលអំពីអាហារូបត្ថម្ភយើងជម្រុញអោយមានសកម្ម​ភាពដើម្បីបង្កើតពិភពលោកមួយដែលមិនមានកង្វះអាហារូបត្ថម្ភគ្រប់ទម្រង់ទាំងអស់។
បន្ទុកទ្វេដង៖ បច្ចុប្បន្ននេះប្រទេសភាគច្រើននៅលើពិភពលោកត្រូវតែត្រៀមលក្ខណៈដើម្បីប្រយុទ្ធនឹងបញ្ហាអាហារូបត្ថម្ភទាំងសងខាងក្នុងពេលតែមួយ។ ទស្សនវិស័យថ្មី៖ ការបង្វែរធនធានទៅកាន់សហគមន៍និងប្រជាជនដែលរងផលប៉ះពាល់ច្រើនបំផុតគឺជារឿងត្រឹមត្រូវនិងឆ្លាតបំផុត។ ចន្លោះប្រហោងនៃប្រព័ន្ធស្បៀង៖ របបអាហារមិនល្អមិនមែនគ្រាន់តែជាជម្រើសនៃអាហារផ្ទាល់ខ្លួនប៉ុណ្ណោះទេ។ ការធានារ៉ាប់រងសុខភាពជាសកល៖ ជាឱកាសមួយដើម្បីធ្វើឱ្យការថែទាំសុខភាពមានលក្ខណៈជាសកលដែលជាសេវាកម្មសុខភាពសន្សំសំចៃនិងចំណាយតិច។

Comment Using!!

No comments:

Post a Comment