ទាបបារាំងគឺជាផ្លែឈើដែលពេញនិយមសម្រាប់រសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់និងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍។វាក៏មានសារធាតុចិញ្ចឹមផងក្រាស់ និងផ្តល់បរិមាណជាតិសរសៃ និងវីតាមីនសេល្អសម្រាប់កាឡូរីតិចតួចបំផុត។ ដើមទាបបារាំងជាប្រភេទដើមឈើមានដើមកំណើតនៅតំបន់ត្រូពិកនៃទ្វីបអាមេរិច (ប្រភព1Trusted)។ ផ្លែឈើពណ៌បៃតងដែលគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍នេះមានវាយនភាពក្រែមនិងរសជាតិរឹងមាំដែលជារឿយៗត្រូវបានគេប្រៀបធៀបទៅនឹងម្នាស់ឬស្ត្រប៊េរី។ ទាបបារាំងអាចបរិភោគឆៅដោយកាត់ផ្លែឈើជាពាក់កណ្តាលហើយយកសាច់ចេញ។ ផ្លែមានទំហំហើយអាចមានទំហំធំដូច្នេះវាប្រហែលជាល្អបំផុតក្នុងការបែងចែកវាទៅជាផ្នែកមួយចំនួន។វាក៏មានបរិមាណតិចតួចនៃ niacin, riboflavin, folate និងជាតិដែក។
អ្វីដែលគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍នោះគឺផ្នែកជាច្រើននៃផ្លែឈើត្រូវបានគេប្រើជាថ្នាំរួមមានស្លឹកផ្លែឈើនិងដើម។ វាក៏ត្រូវបានគេប្រើក្នុងការចម្អិនអាហារហើយថែមទាំងអាចលាបលើស្បែកទៀតផង។ ការស្រាវជ្រាវក៏បានផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពជាច្រើនប្រភេទសម្រាប់ទឹកក្រូចនៅក្នុងរយៈពេលប៉ុន្មានឆ្នាំចុងក្រោយនេះ។ ការសិក្សាអំពីបំពង់សាកល្បងនិងសត្វមួយចំនួនបានរកឃើញថាវាអាចជួយអ្វីគ្រប់យ៉ាងពីការកាត់បន្ថយការរលាករហូតដល់ការលូតលាស់មហារីកយឺត។ អង់ទីអុកស៊ីដង់ខ្ពស់៖ ហ្វ្រូសហ្វបមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ដែលអាចជួយការពារការបំផ្លាញកោសិកានិងអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ។
អាចជួយសំលាប់កោសិកាមហារីក៖ ទាបបារាំងអាចជួយកាត់បន្ថយការលូតលាស់កោសិកាមហារីក។
អាចជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី៖ ទាបបារាំង មានលក្ខណៈប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីហើយអាចមានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីមួយចំនួនដែលទទួលខុសត្រូវចំពោះជំងឺទោះបីជាត្រូវការការសិក្សាបន្ថែមក៏ដោយ។
អាចកាត់បន្ថយការរលាកបាន៖ ការដកស្រង់ប្រភពទឹកក្រូចអាចកាត់បន្ថយការរលាកនិងមានប្រយោជន៍ក្នុងការព្យាបាលជំងឺរលាកមួយចំនួន។អាចជួយធ្វើឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមមានស្ថេរភាព៖ ទាបបារាំង អាចកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមបាន។
No comments:
Post a Comment