អត្ថប្រយោជន៍ ៨យ៉ាងរបស់ផ្លែផាសិន - រំដួលប៉ុស្តិ៍

រំដួលប៉ុស្តិ៍

នាំមកជូនលោកអ្នកលើសពីព័ត៌មាន



Wednesday, September 4, 2019

អត្ថប្រយោជន៍ ៨យ៉ាងរបស់ផ្លែផាសិន

ផ្លែផាសិន ឬក្រូចវល្លិ៍ គឺជាផ្លែឈើដែលមានជីវជាតិបំប៉នសុខភាពនិងគុណប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ ផាសិនគឺជារុក្ខជាតិវល្លិដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថា Passiflora ដែលលូតលាស់នៅក្នុងអាកាសធាតុក្តៅរួមមានអាមេរិកខាងត្បូងអូស្ត្រាលីអាហ្វ្រិកខាងត្បូងនិងឥណ្ឌា។ ក្រូចវល្លិ៍មានផ្ទុកនូវគ្រាប់ទន់និងគ្រាប់ជាច្រើននៅខាងក្នុងសំបករបសើវា។ មនុស្សអាចញ៉ាំគ្រាប់និងច្របាញ់ ទឹកវាឬបន្ថែមវាទៅក្នុងទឹកផ្សេងទៀត។ ផ្លែផាសិនថ្មីៗនេះទទួលបានការចាប់អារម្មណ៍យ៉ាងខ្លាំងព្រោះវាជាប្រភពដ៏សំបូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពលហើយក៏អាចមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពផ្សេងទៀតផងដែរ។ នៅក្នុងអត្ថបទនេះយើងពិនិត្យមើលអំពីអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពមាននៅក្នុងផ្លែផាសិន។
Image result for advantages of passion fruit

១. ជួយផ្តល់ជីវជាតិសំខាន់ៗ

ផ្លែផាសិនគឺជាផ្លែឈើដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ជាមួយនឹងជីវជាតិបំប៉នសុខភាព។ វាផ្ទុកនូវវីតាមីន A ខ្ពស់ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ស្បែក ភ្នែកនិងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំនិងវីតាមីនសេដែលជាអង់ទី​អុកស៊ីដង់ដ៏សំខាន់។

២. សំបូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
ផ្លែផាសិនសំបូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលជាសមាសធាតុជួយជួយកម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់នៅក្នុងខ្លួន។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការថែ​រក្សាប្រព័ន្ធរាងកាយឱ្យមានសុខភាពល្អ។ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រដឹងថាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវលំហូរឈាមជាពិសេសខួរក្បាលនិងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ។ ពួកគេក៏ជួយកាត់បន្ថយស្ត្រេស​កោសិកានិងកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងរាងកាយដែលទាំងពីរនេះមានទំនាក់ទំនងជាមួយជំងឺដូចជាជំងឺបេះដូងនិងជំងឺភ្លេចភ្លាំង។

៣. ជាតិសរសៃ
ផ្លែផាសិនមានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃចំណីអាហារច្រើន។ ជាតិសរសៃគឺជាសមាសធាតុសំខាន់នៃរបបអាហារនីមួយៗ។ វាជួយគ្រប់គ្រងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារនិងធ្វើឱ្យពោះវៀនមានសុខភាពល្អការពារការ​ទល់លាមកនិងជំងឺពោះវៀន។ យោងតាមសមាគមបេះដូងអាមេរិកបានបង្ហាញថាជាតិសរសៃក៏មានគុណប្រយោជន៍ក្នុងការកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលនិងបង្កើនសុខភាពបេះដូងផងដែរ។

៤. សន្ទស្សន៍ glycemic ទាប
ផ្លែផាសិនគឺជាផ្លែឈើត្រូពិកដែលមានសន្ទស្សន៍ glycemic ទាប (GI) ។ នេះមានន័យថាវាមិនបណ្តាល​ឱ្យ​មានការកើនឡើងនូវជាតិស្ករនៅក្នុងឈាមបន្ទាប់ពីបរិភោគវាធ្វើឱ្យវាក្លាយជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
Image result for advantages of passion fruit
៥.ធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវភាពប្រែប្រួលអាំងស៊ុយលីន

ផ្លែផាសិនផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់អាំងស៊ុយលីន។ ផ្លែឈើតណ្ហាមានតម្លៃ GI ទាបដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។

៦.ជម្រុញប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ផ្លែផាសិនសំបូរទៅដោយវីតាមីនសេដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជួយការពាររាងកាយពីការ​ខូច​ខាតដែលបណ្តាលមកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។

៧. គាំទ្រសុខភាពបេះដូង
ផ្លែផាសិនផ្ទុកទៅដោយប៉ូតាស្យូមដែលមានសុខភាពបេះដូងនិងមានជាតិសូដ្យូមទាបផងដែរ។ផ្លែផាសិនពេលបរិភោគជាមួយគ្រាប់មានផ្ទុកជាតិសរសៃច្រើនដែលអាចជួកម្ចាត់កូឡេស្តេរ៉ូលលើសពីខាងក្នុងសរសៃឈាម។ របបអាហារមានជាតិសរសៃខ្ពស់អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។

៨.កាត់បន្ថយការថប់បារម្ភ
ផ្លែផាសិនសម្បូរទៅដោយម៉ាញ៉េស្យូមដែលជាសារធាតុរ៉ែសំខាន់មួយដែលអ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងការថយចុះភាពតានតឹងនិងការថប់បារម្ភ។

No comments:

Post a Comment